JenLab ponuja novo kontrolo kakovosti za transplantacijo roženice

Bolezni roženice so drugi največji vzrok slepote po vsem svetu. Ko konvencionalne zdravljenje ne uspe, se bolnikov vid lahko ponovno vzpostavi s presaditvijo darovane človeške roženice.

Presaditev roženice je najpogostejši postopek transplantacije na svetu. Vendar pa ni zadostnih donatorjev za zadovoljitev povpraševanja, pri čakalni dobi pa devet mesecev za donirano roženico. Dodajanje problema je veliko število darovanih vzorcev neprimernih za presaditev zaradi zdravstvene dokumentacije darovalca ali zaradi slabe kakovosti tkiva, kot je nizka endotelijska gostota celic. Običajno se podarjene roženice hranijo dneve ali celo tedne v posebnih posodah pred presaditvijo.

Presaditev roženice je najpogostejši postopek transplantacije na svetu

Večfotonska tomografija
Trenutno se pregledi kakovosti na doniranih roženicah izvajajo s pregledom špranjske svetilke, ki zagotavljajo informacije o anatomiji in morfologiji roženice. V podjetju JenLab smo razvili novo metodo z boljšo ločljivostjo, ki nudi dodatne informacije o metabolizmu celic in o strukturni organizaciji stromalnega kolagena. Metoda se imenuje multifotonska tomografija (MPT).

MPT, ki temelji na skoraj infrardeči femtosekundni laserski tehnologiji, je že v klinični uporabi za zagotavljanje neinvazivnih optičnih biopsij človeške kože brez etikete. Trenutne aplikacije vključujejo zgodnje odkrivanje kožnega raka kože, oceno kozmetike proti staranju in merjenje tanjšanja kože pri astronavtih po dolgotrajnem vesoljskem potovanju.

Sedaj, s financiranjem iz programa EU za Horizon 2020 (donacija 726666, LASER-HISTO, faza 2-MSP), JenLab pionira uporabo MPT za izboljšano kontrolo kakovosti presaditev roženice z uporabo optičnega metaboličnega slikanja, slikanja kolagena in lipida / Slikanje z vodo. Presnovno stanje se lahko oceni s trajanjem fluorescence avtofluorescenčnih koencimov. Omrežje kolagenskih vlaken se lahko posname s pomočjo druge harmonične generacije (SHG), kjer se infrardeči laserski žarek prenese v šibko modro svetlobo. Kemijske informacije o porazdelitvi lipidov in vsebnosti vode lahko dobimo s hitrim Raman (CARS) spektroskopijo. CARS tudi odpira pot za preučevanje farmakokinetike kapljic za oči.

Jasen pogled na roženico
V procesu MTP JenLabov več detektorjev omogoča hkratno merjenje samodejne fluorescence, fluorescenčne življenjske dobe, SHG in CARS z eno fotonsko občutljivostjo. Tipičen optični odsek, sestavljen iz 512 x 512 slikovnih pik, traja le šest sekund. Celice znotraj celic in mreža kolagena lahko takoj opazimo na zaslonu.

V prvi klinični študiji na Medicinskem centru v Saarlandu smo dokazali, da so lahko slike MPT uporabljene za karakterizacijo morfologije plodov roženice, intratissue celic, kolagene mreže in metabolizma človeške roženice. Poleg tega je mogoče zaznati bakterijsko kontaminacijo.

Zanimivo je, da se je ugotovilo, da se presnova različnih celic intratissue poveča s časom po darovanju, medtem ko presnova pomembnih endotelijskih celic zmanjša. Tako se MPT lahko uporabi za optimizacijo postopka shranjevanja in za ocenjevanje pravega časa za presaditev.

Verjamemo, da se v naslednjih nekaj letih lahko MPT uporabijo za preglede kakovosti na visoki ravni za darovano roženico za presaditev, da bi povečali število pozitivnih kirurških izidov. Poleg tega se v in vivo MPT zelo verjetno uporablja tudi za človeško oko, da diagnosticira bolezni, kot je diabetes, s pomočjo neposrednega pogleda v telo skozi človeško prozorno okno: roženico.

Shanghai New Eyes Medical Inc je bil ustanovljen leta 2005 in je bil objavljen leta 2012. To je prvo objavljeno podjetje v očesnem medicinskem področju.

Specializirani smo za digitalni video snemalni sistem za oftalmološko opremo, kot so mikroskop za mikroskop za mikroskop, fotogramski mikroskop, oftalmološki kirurški mikroskop, AB skeniranje, oftalmoskop in podobno.

Za več informacij kliknite: http://www.eyesmed.com/products