Mikroskopom neuspeh vzroki

A, in metodo preverjanja dal standardne vklesan linijo noge postavi v merilnik trdote (ali mikroskopom) faze dela, preverite Shi prvi nastavljiv dobro goriščno razdaljo, naredi v okular vidnega v ali projekcijsko platno Shang lahko jasno videti vrstice» standardno« izrezljane noge izrezljane linije, in prilagoditev in okular v izrezljane linije sovpadajo, se bo branja mikroskopom izrezljane vrstice in vrstice» standardno« izrezljane noge izrezljane linije za v primerjavi , naj vsaj v celotnem merilnem območju 5 intervalom točka za merjenje, razmik odstavka v primerjavi 3-krat, da 3-krat v primerjavi rezultatov povprečnih, svoje relativne napake w Xia vnesite za izračun:

W =(Li-L) /L×100%

Vrsta: Napaka W--(mm), Li - branje mikroskopom primerjava izmerjenih length(mm), (i = 1 ~ 5), L - standard Retikl obsega primerjava dejanska dolžina (mm).

Branje mikroskopom lestvici primerja po odstavkih kot je opisano zgoraj, napaka ne sme presegati 0,5 %.

Drugi, neuspeh vzroki in prilagoditev

1. mikroskop oblačno jasno

Glavni razlog: objektiv umazano ali Buđav.

Odpravljanje težav: ko je prah in umazanija na objektiv, s krtačo, pero spusti, nato pa objektiv papir ali vate, namočene v alkoholu ali etru, previdno obrišite po krožni poti, vendar ne brišite izgube tekočine.

2. ni jasno videli zamik v mirror edge

Glavni razlog: nekaj rahljanje leče.

Odprava: pritrditev objektiv je ohlapno znova.

3. branje mikroskopom obsega vrednost in lestvico merilnik ne prekrivajo

Glavni razlog: objektiv leče svoboden objektiv ali objektiv cevi tesnilo na povezavo je izgubil, goriščna razdalja spremembe.

Odprava: cilj objektiv pritrdilni, če manjka pranje, in po poigraval z debelino, s primerno podložke, za minimalno položaj kalibracije napaka.

4. branje mikroskopom obsega vrednost večja od lestvico merilnik

Glavni razlog: objektiv sodček povečanje, lahko svoboden cev sklepov.

Odpravljanje težav: ponovno Pritegnite priključek cevi.

Branje mikroskopom mora biti čist, dolgo časa, se lahko postavi v sušilnik za toprevent plesen. Uporaba postopka za nežno, da ne bi škodo mikroskopa, vplivajo na natančnost meritev in življenjske dobe.